Tudnivalók

Tisztelt Vásárlóink!

  • Termékeinket futárszolgálat szállítja házhoz, kizárólag Magyarország területére. A szállítási költségek tartalmazzák a termék csomagolási és értékbiztosítási díjait is. Utánvéttel történő csomagküldésre nincs lehetőség!

  • A honlapon feltüntetett készletinformációk tájékoztató jellegűek. Ha a keresett termék nincs raktáron a szállítási határidő 10-14 munkanap is lehet. Vannak ritkaságnak számító termékek, ezek külön egyeztetést igényelnek. Ha biztosra akar menni, kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.

  • Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át, kivéve a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat (pl.: futárszolgálat), vagy ha azt törvény előírja.

  • Tájékoztatjuk, hogy honlapunk -a legtöbb honlaphoz hasonlóan- ún. cookie-kat is használ az Ön biztonsága és a felhasználói élmény fokozása érdekében.

  • Az esetlegesen előforduló elírásokért felelősséget nem vállalunk.

  • Az Obsit Military Shop és a honlap üzemeltetője: Hadastyán Kft., 1073 Budapest, Erzsébet krt. 21.

Általános információk

Mi az az elállási jog?

Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására és kipróbálására, továbbá, hogy kizárólag az eladó által egyoldalúan meghatározott információkra támaszkodhatunk a vásárlás előtt.

Kell-e indokolnunk a szerződéstől való elállásunkat?

Nem, a szerződéstől való elállásunk esetén nem vagyunk kötelesek a kereskedő kérésére magyarázatot adni az elállás okára. Tehát a szerződésnek megfelelő, hibátlanul működő és a rendeltetésszerű használatra alkalmas, illetve az egyszerűen „nem tetsző” termékek esetén is gyakorolhatjuk elállási jogunkat. Természetesen az esetek többségében az elállásra az adhat okot, hogy a kiszállított termék mégsem olyan, mint amilyennek a honlapon közölt leírás alapján elképzeltük, vagy bármilyen okból nem felel meg az elvárásainknak. Fontos jogszabályi garancia, hogy az eladó elállási jogunk gyakorlását nem kötheti semmilyen korlátozó feltételhez.

Mely időponttól gyakorolhatjuk elállási jogunkat?

Termék (például könyv, elektronikai cikkek stb.) megrendelése esetén a termék átvételétől (több termék rendelése vagy több darabból álló termék esetében az utolsó termék/darab átvételétől), míg szolgáltatás igénybevétele (például interneten közzétett apróhirdetés, interneten megrendelt kábeltelevízió előfizetés) esetén a szerződéskötés után kezdődik az elállási határidő.

Milyen időtartamon belül gyakorolhatjuk elállási jogunkat?

A termék átvételétől és a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés megkötésének napjától számított 14 naptári napon belül élhetünk elállási jogunkkal. Az általános szabályok szerint a 14 napos határidőbe a termék átvételének, illetve szolgáltatás esetén a szerződéskötés napja nem számít bele. Lássunk egy példát: Ha a terméket a futárcég egy csütörtöki napon szállítja ki részünkre, a 14 naptári napos elállási határidő a pénteki napon kezdődik. A szombat és vasárnap is naptári nap, ezért az elállási határidőbe ezeket a napokat is bele kell számolnunk. Mindezek alapján a 14 napos a határidő csak kiszállítást következő hét után következő hét csütörtökjén, 24 órakor jár le. Természetesen a 14 napos határidő alatt bármikor elállhatunk a szerződéstől, de a jóhiszeműség és a tisztesség általános követelménye szerint a termék átvételét követően, annak felpróbálása, kipróbálása, megvizsgálása és a rendeltetésszerű használatra való alkalmasságáról történő megbizonyosodás után haladéktalanul döntsünk a termék megtartásáról vagy esetleges visszaküldéséről. Ha nem így járunk el, meg kell fizetnünk az okozott értékcsökkenést.

További kérdések esetén a 06-1/351-8717-es telefonszámon vagy az obsit@obsit.hu email címen állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel:
Obsit Military Shop
Hadastyán Kft., 1073 Budapest, Erzsébet krt. 21.